VCA trainingen

VCA trainingen

Werken moet op een veilige en gezonde manier gebeuren en als je graag wilt aantonen dat je dit kan, dan kun je VCA trainingen doen. Als je deze afsluit kun je aantonen dat je hebt geleerd hoe je veilig en gezond moet werken en dat je weet wat een veilige werkomgeving is. Het is niet een verplichte training, maar is toch een fijne training om te hebben gedaan: voor jezelf en voor de mensen met wie je werkt. Na het afronden van een VCA training krijg je een diploma en dit is het bewijs dat je weet hoe je veilig en gezond moet werken.

De Basis VCA training

Iedereen kan de basis VCA training volgen. Deze training hoef je niet verplicht te volgen. Het is daarnaast wel heel fijn om gedaan te hebben. Iedereen vindt het fijn om veilig te kunnen werken. Tijdens de basis VCA training leer je verschillende dingen, onder andere

  • Veiligheid en een veilige werkomgeving
  • Regels en wetten rondom veiligheid
  • Eisen voor een veilige werkomgeving
  • Leren werken met apparaten en machines die letsel kunnen veroorzaken
  • Hoe je veilig werkt op hoogte
  • Herkennen van etiketten en signaleringen

De VCA vol training

De vol bij de VCA vol training staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggeven en deze cursus is dan ook een cursus voor leidinggevende of iemand die graag leiding wil gaan geven. Als je daar ambities voor hebt, is een VCA vol training volgen een goed idee. Dit toont namelijk dat je weet hoe je veilig moet werken en leidinggeven en dit levert je misschien sneller die leidinggevende functie op. Je leert bij de VCA vol training hetzelfde als bij de VCA basis training, maar daarnaast ook hoe je op een veilige manier leiding geeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *