Tips voor het maken van je eigen meubels

Tips voor het maken van je eigen meubels

De klussers onder ons vinden het vaak leuk om eigen meubels te maken. Zo ben je lekker creatief bezig én hoef je niet naar een woonwinkel voor het kopen van meubels. Nu kun je zelf je meubels helemaal naar eigen wens maken. Maar hoe kun je dit nu het beste doen? Zelf meubels maken vergt namelijk enige voorbereiding en kennis. Maar geen zorgen! Wij helpen je graag een eindje op weg. In dit artikel zetten wij namelijk een aantal tips op een rij, waarmee je jouw perfecte meubels maakt! Lees dus snel verder.

Maak een ontwerp

Voordat je enthousiast aan de slag gaat, is het belangrijk dat je goed voor ogen hebt hoe de meubels eruit moeten komen te zien. Maak daarom van te voren een ontwerp. Dit is een soort schets, waarbij je de meubels heel precies en gedetailleerd uittekent. Dit wil zeggen dat je de afmetingen erbij zet, de materialen uittekent én dat de tekening zoveel mogelijk in 3D is. Je kunt ook online een 3D ontwerp maken. Mocht je dit te ingewikkeld vinden, kun je de schets natuurlijk ook gewoon in 2D uittekenen.

Welke materialen heb je nodig?
Als de schets klaar is heb je als het goed is een goed beeld over welke en vooral hoeveel materialen je nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld een tafel maken van douglas zweeds rabat zwart hout? Kijk dan eens op internet voor hout kopen of ga langs bij een bouwmarkt. Hier kunnen ze je ook voorzien van professioneel advies. Zorg ervoor dat je weet hoeveel hout je precies nodig hebt en koop genoeg hout in. Het zou immers zonde zijn als je tijdens het klussen er achter komt dat je niet genoeg hout hebt. Als je eenmaal alle producten in huis hebt, kun je gaan beginnen met klussen. Houd hierbij ook weer de schets bij de hand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *