Nieuw matras nodig? Koop er een op basis van je slaapvoorkeuren

Nieuw matras nodig? Koop er een op basis van je slaapvoorkeuren

Wanneer je een nieuw matras nodig hebt en je op het punt staat er eentje aan te schaffen is het belangrijk dat je hierbij niet over één nacht ijs gaat. Een nieuw matras kopen is namelijk een belangrijke beslissing om te nemen. Bedenk je namelijk dat een matras gemiddeld ongeveer tien jaar meegaat; vaak zelfs nog iets langer. De komende tien jaar ga je dus een derde van je tijd op dit matras doorbrengen. Essentieel is dus dat je een matras 120 x 190 kiest van goede kwaliteit én dat het goed bij je past. Hieronder lees je twee aspecten op basis waarvan je een keuze kunt maken. 

matras

Koud of warm

Soms is het moeilijk te verklaren hoe het mogelijk is, maar sommige mensen lijken het in bed simpelweg altijd koud te hebben, terwijl anderen het juist altijd te warm lijken te hebben. Zeker als je zelf tot de uitersten behoort is het erg belangrijk dat je hier rekening mee houdt. Voor mensen die het vaak te warm hebben in bed kan bijvoorbeeld een koudschuim matras soelaas bieden. Wie het juist graag warmer wil hebben, die kiest eerder voor een matras met latex of visco.

Zij-, rug- of buikslaper

Verder is het erg belangrijk om je te beseffen of je een uitgesproken voorkeurshouding in bed hebt. Vooral notoire zijslapers kunnen hier maar beter rekening mee houden. Zij hebben immers een matras nodig dat voldoende meegeeft zodat je gewrichten genoeg, maar niet te veel, in het matras zakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *