Lanzarote: eiland zonder massatoerisme, maar met indrukwekkend natuurschoon

Lanzarote: eiland zonder massatoerisme, maar met indrukwekkend natuurschoon

De Canarische Eilanden vormen een Spaanse eilandengroep een aantal kilometers voor de westkust van Marokko. Alle eilanden die bij deze eilandengroep behoren zijn wel in meer of mindere mate populair bij toeristen. Dit geldt zeker voor Lanzarote, het meest noordelijk gelegen eiland van deze archipel. Als er iets is waar Lanzarote om bekendstaat, dan zijn het wel de uitgestrekte en met kraters bezaaide vulkaanlandschappen die je hier vindt. Want ja, Lanzarote is een eiland dat je vooral voor de natuur bezoekt. Massatoerisme, hoogbouw en oppervlakkige toeristenplaatsen vind je hier dus niet.

Lanzarote

Onvergetelijke natuurlijke hoogtepunten

Het eiland Lanzarote heeft eigenlijk te veel natuurlijke hoogtepunten om op te noemen. Mocht je dit eiland gaan bezoeken voor een vakantieverblijf, dan zijn de volgende bezienswaardigheden en activiteiten bijvoorbeeld zeer de moeite waard: 

  • Het Timanfaya National Park geeft je misschien wel het beste beeld van de woelige vulkanische geschiedenis van dit eiland. Je vindt in dit park bijvoorbeeld opgedroogde lavastromen en roodzwartgekleurde bergen. Sommige delen van dit park zijn wel alleen via een excursie te bezoeken.
  • Dit eiland beschikt ook over een fraaie grottenverzameling met de naam Cueva de los Verdes. Kenmerkend aan deze grotten zijn de plafonds die onder de kleine stalactieten zitten. 
  • Als je naar de noordkant van het eiland rijdt, dan heb je vanaf daar een weergaloos uitzicht over het naast Lanzarote gelegen eilandje La Graciosa.

Strandliefhebbers opgelet!

Een ander bijzonder hoogtepunt van dit eiland is het strand Playa de los Ciclos nabij El Golfo. Dit is een zwart lavastrand waar opmerkelijk genoeg een groen binnenmeertje (El Lago Verde) is ontstaan. Maar zoals je van een Canarisch Eiland mag verwachten vind je op Lanzarote natuurlijk ook diverse uitstekende zandstranden. Deze zijn er vooral in het zuiden bij het plaatsje Playa Blanca.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *